Inflyttning & Boende


VAD HÄNDER INNAN MAN FLYTTAR IN

Utredande socialsekreterare ringer och frågar om plats samt beskriver ungdomen och problematiken. Handlar det om pågående missbruk eller kriminalitet säger vi nej direkt. Annars tas förfrågan upp vid nästkommande personalmöte, då vi i hela arbetsgruppen diskuterar om vi kan tillgodose den unges hjälpbehov och om den unge kan passa in i nuvarande ungdomsgrupp. Därefter bokar vi in ett studiebesök med socialsekreterare, ungdomen och i de fall det går den föräldrar eller närstående. Under studiebesöket berättar vi om Ugglebo och den unge får berätta om sig och sina förväntningar på Ugglebo. Efter detta studiebesök bestämmer vi i arbetsgruppen om vi kan säga ja till placering och den unge med socialsekreteraren får bestämma om de vill säga ja. Om båda parter är överens om placering bokas tid när ungdomen kan flytta in.

Om vi på Ugglebo känner oss osäkra eller den unge känner sig osäker kan vi tillsammans med utredande socialsekreterare bestämma om en prövotid på 7-14 dagar.

008
EN VECKA PÅ UGGLEBO

De som bor på Ugglebo går antingen i skolan eller har annan sysselsättning i form av praktik eller arbete. På morgonen ser vi personal till att den unge kommer iväg till sin sysselsättning, antingen kommer den unge upp själv eller väcker vi personal i god tid. Under veckan har den unge en matlagningsdag och en tvättdag, vilket bestäms på söndagar. Den unge bestämmer tillsammans med personal vad han /hon vill laga för middag.

På kvällar och helger är det mycket fri tid för den unge men vi motiverar dem att komma med förslag på aktiviteter. Vi har som ambition att den unge skall få och behålla sitt egna umgänge utanför Ugglebo och har därför inte regelbundna obligatoriska gruppaktiviteter, förutom fyra obligatoriska resor per år.

Samtliga ungdomar som bor på Ugglebo har tillgång till ett kort på Friskis och Svettis.

009
color
http://www.ugglebo.net/wp-content/themes/yunik-installable/
http://www.ugglebo.net/
#9e4d9e
style3
scrollauto
Loading posts...
#737373
off
none
loading
#737373
Sort Gallery
http://www.ugglebo.net/wp-content/themes/yunik-installable
on
off
on
Newsletter Input text
off
off